arrow_drop_up arrow_drop_down

Over Epiliana

Uw schoonheid, Onze Prioriteit

Hoe het begon...

Epiliana is een trendy schoonheidsinstituut die met je meedenkt naar dé oplossing. Door de oorzaak aan te pakken, garanderen we een doeltreffend en langdurig resultaat. Het instituut is de schakel tussen een schoonheidssalon en de dermatoloog. Tien jaar geleden is de zaak opgericht in het hart van Berchem, met als enig doel: permanente ontharing. 


*Leuk weetje...De naam “Epiliana” is een samentrekking  Epi = epilatie en Liana = naam van mijn moeder.

Zoals eerder gezegd, staan we bij Epiliana borg voor een zeer hoge kwaliteit. Daarnaast streven wij ernaar, als eerste de nieuwste trends op te pikken en aan onze klanten te introduceren.
Zo stelden wij zeven jaar geleden als één van de eersten het plaatsen van wimperextensions voor en zijn wij, sinds 2017 uniek in Antwerpen om de LaseMD machine als alternatief voor huidvernieuwing zonder chirurgie aan te bieden. Epiliana lanceerde in 2020 als eerste de EMfitness in Antwerpen, een nieuwe manier op spieren op te bouwen.
 
Na anderhalf jaar hard knokken om ons te bewijzen, werd de Driekoningenstraat heraangelegd. Hierdoor was er bijna 2 jaar nauwelijks passage. Dankzij de mentale steun van mijn ouders, slaagden wij erin om deze moeilijke tijden van economische crisis te overleven.

What doesn’t kill you, makes you stronger!

In de eerste vier jaar hebben wij onze zaak uitgebreid met nieuwe behandelingen: gelnagels, manicure, pedicure en wimperextensions. Het instituut was eindelijk klaar om te kunnen groeien!
Wax-ontharingen, gelaatsverzorgingen, fruitzuurpeelings, lichaamsverzorgingen, permanente make-up, spieropbouw en vet bevriezen, volgden pas later met als laatste stap de medische lasermachine voor huidverjonging met lichaamseigen stamcellen. Deze techniek, zonder enige chirurgische ingreep, gebeurt in samenwerking met Plastisch chirurg, Dr. Jan Vermeylen.

Epiliana is nu een schakel tussen je schoonheidsspecialist en je dermatoloog. Met een team van 8 medewerkers en een oppervlakte van maar liefst 250m²,  zijn we ondertussen één van de grootsten in ons vakgebied.

Biografie

In 2009 stichtten Emma en haar zus Anush, met de steun van hun ouders, een nieuw schoonheidsinstituut met een eigen visie, waarbij kwaliteit bovenaan staat. Enkele maanden later stopte Anush om haar eigen dromen waar te maken. Sindsdien wordt de zaak geleid door Emma.

Op 18-jarige leeftijd studeert Emma af aan het Koninklijk Atheneum in Deurne in de richting Wetenschappen - Wiskunde. Haar ambitie was om architecte te worden en ze volgt deze richting gedurende 3 jaar aan de KU Leuven. Ze merkt echter snel dat enkel ontwerpen en kunst niet voldoende is om al haar talenten te ontplooien.  

Wanneer ze in contact komt met schoonheidsverzorging, voelt ze dat dit haar grote passie zou worden. Met diezelfde passie en overgave baadt ze een ultra-modern instituut uit.
De ontwikkeling van haar eigen werkwijzes is essentieel en ze laat deze terugkomen via een professionele opleiding aan haar medewerkers. Haar leiderschap is de steunpilaar van het instituut. De integratie van wetenschappelijke en medische aspecten in haar vak, het grafisch ontwerpen van de website, de flyers en het uitwerken van de marketing werkzaamheden en het artistieke en de kunstzinnige dat erbij hoort tot een hoger niveau tillen, het sociale kant waar zij in uitblinkt benutten om mensen te hulp te staan en af en toe is ze ook elektricienne en klusjesvrouw…Kortom: een duizendpoot die met-hart- en-ziel alleen het beste wil voor haar klanten en personeel.

In 2018 heeft ze de kans gegrepen om de zaak volledig te verbouwen en vergroten tot een stijlvol en modern instituut, bestaande uit 2 gebouwen. De interieur- en meubilairplannen zijn door haar zelf getekend. Zo heeft elke cabine een naam van een Disney figuur gekregen, zoals bijvoorbeeld de hoogste ruimte de naam ‘Rapunsel’ draagt.

Emma

Founder CEO

Voormalig wetenschappen en burgerlijk IR architectuurstudent

“Ik geloof dat mijn veelzijdigheid en achtergrond als architectuurstudent en wetenschappen, mijn bron is van succes, omdat het mij een artistieke en technische kijk geeft op schoonheid en styling. Ik ben analytisch en perfectionistisch in mijn vak en bekijk de zaken nét wat anders dan een klassieke schoonheidsspecialiste.”

Sponsor Miss Belgium

Sinds 2018 is Epiliana trotse sponsor van de Officiële Miss Belgium vereniging en verzorgt
Miss België van kop tot teen zodat ze kan stralen waar ze ook komt.
Organisator Guy D’hooghe, Darline Devos, Celine Van Ouytsel en de finalisten 2020 waren in december te gast op de
Kennismakingsreceptie bij Epiliana.